Of maak direct een afspraak

Mantelzorgwoning Klarenbeek

Wonen aan het Apeldoorns Kanaal

Niet zichtbaar vanaf de weg en diep verscholen achter bosschages en groen is door TOP Totaal een hoog afgewerkte mantelzorgwoning geplaatst.

De ligging van deze woning, type Colorado, is uniek te noemen. Het ligt een eind van de hoofdweg af aan een klein parallelweggetje dat aan de andere zijde van het Apeldoorns Kanaal ligt. Je moet even zoeken maar dan heb je ook wel een heel mooi stukje Nederland te pakken.

‘Wij komen van uit de randstad en wilde, toen onze kinderen het huis uit gingen,  kleiner gaan wonen’. ‘Zoon en schoondochter kochten enkele jaren geleden de naastgelegen boerderij, een  prachtige oude woning op een royaal stuk grond. Eerst moest daar wel drastisch verbouwd worden maar toen ze eenmaal gesetteld waren vroegen zij of wij niet op het terrein wilde komen wonen. Er stond een heel oud chalet dat destijds dienst deed als een soort vakantiewoning. We moesten in het begin nog wat wennen aan deze gedachte maar hebben toch de knoop doorgehakt en ons huis te koop gezet. Binnen een week was het verkocht en moesten er stappen gezet worden. En zo zijn wij via onze zoon, die kennissen had in Barneveld, bij TOP Totaal terecht gekomen. Het klikte meteen en we waren meteen verkocht toen wij de Colorado modelwoning betraden. Uit nood hebben we wel even in het oude chalet gewoond maar dat was geen feest. Het lekte, was in de winter niet warm te stoken en het was er erg vochtig. We waren dan ook verschrikkelijk blij dat TOP Totaal zo snel kon schakelen en de woning op een vrij korte termijn gebouwd en geplaatst kon worden’.

‘Onze zoon heeft veel met Richard samen gezeten om de bouw van de woning te regelen en te volgen. Het resultaat is echt geweldig! We hebben wel wat aangepast in de materialen. Zo maken wij gebruik van echte zinken dakgoten en dakpannen. Dit is nu net de finishing touch dat het geheel af maakt’.

‘We zitten hier nu anderhalf jaar en we genieten enorm. Het is een heerlijk huis helemaal voor ons op maat gemaakt. Zo hebben wij bijvoorbeeld de tweede slaapkamer bij de huiskamer getrokken. Hierdoor is de woonkamer wat royaler en oogt de woning ook groter. De opslag is ingericht als bijkeuken met ook nog een kantoor functie. De tuin is kleurrijk met zeer veel privacy. Ons pronkstuk is toch wel de prachtige boom die pal naast het chalet staat. Deze wilden we niet weghalen omdat de takstructuur zo prachtig is. In  de zomer zorgt deze voor verkoelende schaduw in de herfst en winter voor veel blad en mos vorming dat van het dak gehaald moet worden, maar dat houdt ons bezig en actief lacht de bewoonster’.

‘We kunnen iedereen zo’n woning aanraden. Zeker bij TOP Totaal! De zorg is top geregeld en we hebben het hele bouwproces als zeer plezierig ervaren’.

‘Ook onze zoon en schoondochter zijn super tevreden. Nu alles gereed is kunnen we ook echt gaan genieten en…… straks in de zomer starten met oppassen! Want ons eerste kleinkind is op komst. Waar kan je nu beter opgroeien dan op deze plek’! Toppers zoveel dank voor alle goede zorgen en het prachtige eindresultaat!

Specificaties

  • Model: Colorardo
  • Daktype: Puntdak
  • Dakafwerking: Dakpannen / antraciet
  • Buitenwand: Houtstructuur
  • Kozijnen: Kunststof

Lammert Haverkamp

Ruim 15 jaar zorgwoningexpert
Neem contact op

Magazine Mantelzorgwoningen

Laat u inspireren door ons magazine! Boordevol mooie foto’s, verhalen van onze klanten en informatie over de mogelijkheden en onze werkwijze.

Created by Bureau ZIGZAG